top of page
143 Liverpool Street Familia - Hip hop dance

 

Er et Hip-Hop dance crew i Sydney, Australien.

Se dem træne @ 143 Liverpool St, Sydney CBD, Mandag-torsdag fra kl. 21.00 og til midnat.

Biografi:

"143 Liverpool Street Familia". Our crew comprises primarily of bboys, but we also have lockers, house dancers, waackers, rock dancers and freestyle Hip-Hop dancers.
 

Meget interesant fænomen. De danser i arkaden til byretten i Sydney. De mødes 4 dage om uge, hvor deltagerne bare kan komme og falde ind. Så skiftes de til at indtage danse-scenen, der er den runde mosaik-cirkel midt i arkaden.

Der er ikke nogen undervisere, man inspirere hinanden, og udfordrer hinanden. En gang imellem afholder de hip-hop-battle, hvor de dyster mod hinanden ligesom i en boksen-ring, men hvor de skiftes til at danse i ca. 1 min ad gangen, og så er der en vinder af hver runde.

For alle der besøger Sydney er det et must at tage ned til dem og overvære en træning.

Det er det eneste sted, hvor man bare kan møde op og danse med de andre medlemmer i gruppen.

Der er folk fra hele verden der er medlem af gruppen. 

Sprog er ingen hindring - der findes en del fra asien, der ikke taler engelsk, men de kan sagtens inspirere hinanden i dansen, og danse-fællesskabet er ikke låst af sprogbarrierer og kulturforskelle.

Monster skate park - at Sydney olympic park

Video med rundvisning i den største skatepark i Australien.

Det er lidt morsomt at denne skatepark, der er en slags gade-idrættens højborg, er placeret lige midt i højborgen for den olympiske sport, OL- anlægget i Sydney fra OL 2000.

Man kan købe sig ind på hold i parken, men man kan også møde op på forskellige tidspunkter for at "hænge ud", med nogle der er på eget niveau.

Derfor har man opbygget en færdighedstrappe "iSKATE".

Hvor man starter på niveau Skate, og slutter på niveau skatE

Parken er privatejet, og ligger i et overgangsniveau mellem en fuldstændig autonom skate-rampe, som vi kender det mangte steder i DK. Og en idrætsforening, hvor der er hold og instruktører.

http://www.monsterpark.com.au/skatepark

https://www.facebook.com/monsterskatepark/

1 instruktør og 2 elever

Video der følger 2 elever, der har købt en undervisningslektion af en af de ældre drenge, som er ansat i Skateparken.

En stor legeplads.

Lille video der viser ta skateboarding er leg. Dette her kunne ligeså godt være optaget på en legeplads i et hvilket soim helst boligkvarter. Bortset fra at aldersspredningen er massiv, i.f.t. hvis der var tale om en traditionel legeplads.

Man kommer og laver det man syntes er sjovt. Man inspireres af de andre der kan lave noget der ser sjovt ud og afprøver sine evner, og lærer efterhånden.

Men det eneste formål ser umiddelbart ud til at være, at være en del af et fællesskab, der har det sjovt og hygger sig, og udfordres, og inspirerer hinanden.

Stjernerne inspirerer.

Lille video med en af de dygtige drenge der kører på 1/2 pipen.

De små drenge suger til sig. Og til slut skal inspirationen lige afprøves, dog uden skateboard, men det er jo 1. step imod at kunne efterligne den gode skater.

Skatehallen, med progresison i sværhedsgrad

Parken bygget op så det bliver svære og svære jo længere ind i hallen du kommer.

Man kører efter tur, og afprøver, ser, inspireres, vover, lykkes eller mislykkes, justerer o.s.v.

Det er uden instruktør, det er ren se, prøv og lær.

Bondi Beach - Skatepark - Sydney - mesterlærer

Far i skateparken med sine 2 sønner.

Faren fungerer som coach, der giver drengene tilbagemeldinger når han mener de skal have det eller når de selv efterspørger feedback.

Skateparken ligger lige på Bondi Beach, og er en del af hele aktivitets mulighederne på Bondi Beach, sammen med surfing, svømning og styrketræning.

bottom of page